Vesti

A. Roan: Pregovori o Kosovu odlažu se za 21. februar

Zamenik izaslanika UN za status Kosova Alber Roan izjavio je danas u Prištini da će pregovori o Kosovu, zakazani za 13. februar u Beču, biti odloženi za nedelju dana. Roan je rekao da se specijalni izaslanik Marti Ahtisari saglasio da se pregovori odlože za 21. februar, pošto je dobio zvaničan zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića za to. ''Konsultacije će početi 21. februara. Poslednja runda razgovora mogla bi da se održi početkom marta'', rekao je pomoćnik Martija Ahtisarija. Roan je dodao da će Ahtisari nakon toga dostaviti Savetu Bezbednosti svoj poredlog rešenja o statusu Kosova. Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je izjavio posle razgovora sa Roanom u Prištini da odlaganje ne proizvodi "pozitivne efekte", ali da je i pored toga kosovska strana spremna da nastavi proces. Sejdiu je odluku UNOSEK-a o odlaganju početka pregovora ocenio kao "razumevanje UNOSEK-a za konstituisanje parlamenta u Srbiji. Ahtisarijev zamenik Alber Roan razgovarao je u Prištini i sa premijerom Kosova Agimom Čekuom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017