Vesti

H. Solana: Na kraju ne mora biti jedan paket

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas u Prištini da EU podržava Ahtisarijev predlog za rešenje statusa Kosova. Odgovarajući na pitanje da li se Ahtisarijev predlog može podeliti na tehnički i politički deo Solana je rekao: Ovo je jedan paket, a ne dva. Ono što Ahtisari ima na umu je da pokuša da kroz ovaj proces intenzivnih konsultacija, finalizuje kompletan paket. Taj paket još nije potpun, dešavaće se u vremenskim etapama, ali i ne znači da na kraju procesa mora da bude samo jedan jedini paket”, rekao je Solana novinarina posle susreta sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini i političkim predstavnicima Srba u pokrajini. On je rekao da od kosovskih institucija očekuje odgovornost jer, kako je rekao, narod Kosova je na putu da zatvori poslednju stranicu istorije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017