Vesti

Književno društvo KiM protiv plana Ahtisarija

Književno društvo Kosova i Metohije izrazilo je danas u saopštenju dostavljenom medijima, protest povodom predloga plana za budući status Kosova koji je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari predstavio Beogradu i Prištini. Reč kompromis, poslednjih meseci potencirana od brojnih visokih međunarodnih emisara, podnetim planom, pretočena je u reč manjina, što je još jedan pokušaj grubog poniženja srpskog naroda i države, navodi se u saopštenju. Književno društvo Kosova i Metohije se uz preko neophodno jedinstvo srpskog naroda srpskog, uzda i u mudrost i odgovornost državnog vrha Srbije i pregovaračkog tima. Šaljemo punu podršku državnom vrhu Srbije da istraje u veri za pravdom i istinom, za pravim kompromisnim rešenjem, koje Kosovo i Metohiju treba da pretvori u prostor mira i ravnopravnosti za sve podjednako, a ne u prostor poniženja i novih nemira, rizičan za čitav region, kao i za slične primere u Evropi, ističe se u saopštenju književnog društva Kosova i Metohije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017