Vesti

K. Bilt: Beograd i Priština se neće grliti po saopštavanju Ahtisarijevog plana

Uoči Ahtisarijevog dolaska, u Prištini je danas boravio i švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt. On je poručio da se Beograd i Priština po saopštavanju Ahtisarijevog plana, neće grliti i ljubiti ali se nada da mora doći do osnovnog razumevanja između dve strane. On je istako da će predaja dokumenta značiti početak novog dijaloga o ovom predlogu, koji će kasnije biti prenet Savetu bezbednosti, koji će doneti odluku, rekao je šef diplomatije Švedske. -Posao, bolji život, stabilnost i demokratija su ono što ljudi žele. Opasnost od radikalnih grupa postoji, i upravo ona zahteva napredak po pitanju ekonomije. Ako se na tom polju omane, onda vidim prostor za delovanje radikalnih grupa”, izjavio je za KIM radio Karl Bilt. Šef UNMIKa Joakim Riker se nada da do nasilja na Kosovu i Metohiji neće doći iako je upoznat sa delovanjem ekstremnih radikalnih grupa. “Moramo da se pripremimo za rizike. I KFOR i UNMIK zajedno sa privremenim institucijama rade na tome da se obezbedi mirno i sigurno okruženje. Mi nećemo tolerisati nasilje” kazao je Riker. Ostalo je još dva dana do iznošenja Ahtisariejvog plana. Međunarodni zvaničnici smatraju da će situacija na Kosovu ostati mirna i očekuju od društva da se posveti ekonomiji i razvoju privrede.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017