Vesti

Joakim Riker sutra sa predstavnicima opština na Kosovu

Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN na Kosovu i Metohiji, Joakim Riker sastaće se sutra sa predstavnicima opština u Pokrajini i razgovarati o političkoj situaciji i mogućnostima za decentralizaciju, kao i o planiranju tranzicije i njenom uticaju na same opštine. Portparol UNMIK-a Niradž Sing na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da su na sastanak pozvani i predstavnici opština sa severa Kosova i ako su nedavno izjavili da “zamrzavaju” odnose sa UNMIK-om. “Na sastanak su pozvani svi predsednici opština, nadamo se da će doći, ”kazao je Sing. Nakon sastanka sa pretstavnicima opština Riker će se sastati i sa komandantom KFOR-a Rolandom Katerom i premijerom Kosova Agimom Čekuom.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018