Vesti

Petko Ilić iz Binača umro prirodnom smrću

Petko Ilić, star 76 godina, iz Binača kod Kosovske Vitine, koji je juče oko 15 časova pronađen mrtav nedaleko od sela gde je čuvao ovce, nije ubijen već je umro prirodnom smrću, potvrdio je KIM radiju paroh crkve Svete Petke u Vitini Zvonko Kostić. „ Imao je visok pritisak i najverovatnije da je srce u pitanju, a ne ubistvo. Nema znakova da je bilo rana na njegovom telu ni da je pucano. ” Otac Zvonko je takođe potvrdio da je Ilić sahranjen danas popodne i da je on izvršio opelo. I portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani izjavio je da je istraga pokazala da je Petko Ilić iz sela Binača umro prirodnom smrću. Eljšani je potvrdio da je specijalna jedinica KPS zajedno sa lekarskom ekipom i javnim tužiocem, obavila uviđaj i da su lekari konstatovali da je Ilić, umro prirodnom smrću. Prema Eljšanijevim rečima javni tužilac na zahtev porodice neće tražiti obdukciju. Ilićevo telo pronašao je juče sin 500 metara daleko od kuće na mestu gde je čuvao ovce. Ranije danas Pres centar Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici objavio je da je Ilić pronađen mratav i da je uzrok smtri povreda na glavi. U saopštenju pres centra Koordinacionog centra se dodaje da je Ilićeva smrt izazvala uznemirenje Srba u ovom mešovitom selu, koji ističu da su nepoznati napadači i pre tri godine pretukli juče usmrćenog Petka Ilića.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018