Vesti

K. Vitina: P. Ilić iz Binača pronađen mrtav

Petko Ilić, star 76 godina, iz Binača kod Kosovske Vitine, juče oko 15 časova pronađen je mrtav nedaleko od sela gde je čuvao ovce. Pres centar Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici saopštio je da su mrtvog Ilića, sa teškim povredama glave koje su najverovatnije prouzrokovale smrt, juče pronašli članovi njegove porodice. Portparol KPS policije Veton Eljšani kazao je KIM radiju da je policiju o svemu obavestio sin pokojnog Ilića. “Policija je o svemu obaveštena danas oko 11 sati. Sin pokojnog Ilića je kazao da je oca pronašao oko pet stotina metara od svoje kuće. Pripadnici Kosovske policijske službe su na terenu i vrše uviđaj”, kazao je Eljšani. U saopštenju pres centra Koordinacionog centra iz K. Mitrovice se dodaje da je Ilićeva smrt izazvala uznemirenje Srba u ovom mešovitom selu, koji ističu da su nepoznati napadači i pre tri godine pretukli juče usmrćenog Petka Ilića.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018