Vesti

Vernici obišli spaljeni hram Sv. Save u južnom delu K. Mitrovice

Stotinak pravoslavnih vernika iz severnog dela Kosovske Mitrovice danas su uz pratnju KPS policije obišli spaljeni hram Svetog Save u južnom delu grada gde je presečen slavski kolač. „O Svetom Savi danas se govori na svakom mestu a najviše u našim školama koje danas slave svoju krsnu slavu. O njemu govorimo i ovde u spaljenom hramu posvećenom njemu“, rekao je prota Staniša Arsić obraćajući se vernicima. Vernici su „KOSMA“ dnevniku rekli da su iznova svaki put potreseni kada vide hram u kome su se venčavali i krštavali u ruševinama i korovu. Povodom današnjeg praznika jutros je u hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici služena sveta liturgija kojoj je prisustvovalo stotinak vernika. Školska slava obeležena je danas i u školama u Kosovskoj Mitrovici. U Kosovskoj Mitrovici održana je i svečana svetosavska duhovna akademija.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018