Vesti

Sveti Sava proslavljen i u Goraždevcu

Školska slava Sveti Sava svečano je proslavljena i u Goraždevcu u Metohiji. Učenici su u tamošnjoj osnovnoj školi priredili bogat kulturno-umetnički program za goste. Na samom početku proslave vladika lipljanski Teodosije sa ovogodišnjim domaćinom slave Miomirom Srbljak presekao je slavski kolač a potom su nastupili učenici OŠ:Janko Jovićević kao i učenici Srednjoškolskog Centra. Vladika Teodosije čestitao je učenicima i nastavnicima slavu. „Neka Bog da, da kao što se narod u potpunosti sačuvao svih ovih osam godina da se sačuva i u budućem i da se umnoži i da se složi. To su reči Svetog Save, to su reči oca našeg Svetog Nikolaja Žičkog. Ništa nam više o toga ne treba“, rekao je vladika Teodosije. Pomoćnik Sande Rašković Ivić Ružica Milić prenela je pozdrave i čestitke predsednice Koordinacionog centra i apelovala na prosvetne radnike u Goraždevcu da se bore da deca koja tu žive ostanu na putu svetosavlja. Na kraju programa decu je zabavljao Minja Subota. Vladika Teodosije je tokom svečanosti deci Goraždevca poklonio paketiće i novčanu pomoć.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018