Vesti

B. Most: Priveden Ž. Dančetović zbog ilegalnog posedovanja oružja

Pripadnici Kosovske policijske službe izvršili su pretres kuće, pronašli oružje i uhapsili Živojina Dančetovića iz Babinog Mosta kod Obilića, saznaje KIM radio. Dančetović star 63 godine, je nakon pretresa priveden u policijsku stanicu, a prema rečima njegove supruge Dragice policajci su detaljno pretresali kuću i dvorište. Njoj je rečeno da pretres i privođenje ima veze sa ubistvom KPS policajca Avnija Kosumija, koje se dogodilo početkom januara ove godine nadomak Babinog Mosta. “Oni su mu uručili poziv pre dva, tri dana i Živojin je trebao da se javi u stanicu policije danas u 12 časova. Kada je otišao policajci su došli kod nas u kuću i izvršili pretres. Oni su došli zbog ubistva KPS policajca. Pretresali su celo dvorište i kuću, kuhinju, sobe i šupu. Na kraju su rekli su da će ga pustiti, izjavila je za KIM radio Dragica Dančetović. Portparol KPS Veton Eljšani potvrdio je hapšenje. ” Tokom istrage u slučaju ubistva KPS policajca Avnija Kosumija, policija je došla do informacije da se u kući Dančetovića nalazi ilegalno naoružanje. U skladu sa tim policija je izvršila pretres tokom kojeg je pronađen jedan pištolj, jedan kalašnjikov, oko 250 metaka, dve poluatomatske puške i vojna uniforma, rekao je Eljšani KIM radiju. On nije želeo da spekuliše o tome hoće li i koliko Dančetović biti zadržan u pritvoru.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018