Vesti

Pošta u Gračanici bez poštanskog materijala

Još jedan dokaz da moderna tehnologija, SMS i internet dopisivanje nije potisnulo stariji način komunikacije putem pisama je i taj da nam ovih dana stižu primedbe žitelja centralnog Kosova na račun pošte u Gračanici, u kojoj nema osnovnog poštanskog materijala. Slušaoci KIM radija se najčešće žale što u Gračanici već desetak dana nema koverata i poštanskih markica i da ljudi ne mogu da šalju svoja pisma takođe se žale i na rad poštanskih službenika koji korisnicima ne žele da objasne zbog čega nema poštanskih markica. KIM radiju su ipak u Pošti u Gračanici rekli da je razlog nedostaka materijala često menjanje država i granica pa se zbog toga često menjaju i markice. Službenik pošte Vesna Pavlović kaže da se čekaju marke sa oznakom Republike Srbije. Ona kaže da je u Pošti u Gračanici stizao samo službeni materijal a da su ostali materijal korisnici morali da kupuju na kioscima po duploj većoj ceni. „Trebalo bi uskoro da počne prodaja i na šalterima pošta s obziorom da smo do sada prodavali samo službene koverte“, rekla je Pavlovićeva. Poštanski materijal će u Gračanicu i u drugim sredinama na Kosovu ipak stići a građanima ostaje nada da više neće biti promena država i granica ako ni zbog čeg drugog a ono da svoja pisma pošalju na vreme.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018