Vesti

OEBS poklonio agregat radio stanici u N. Brdu

Šef misije OEBS-a na Kosovu Verner Vnent poklonio je danas lokalnoj mulitietničkoj radio stanici u Novom Brdu agregat uz čiju pomoć će ova radio stanica moći da funkcioniše bez većih problema. Zaposleni su KIM radiju rekli da su prezadovoljni uručenim poklonom. Novo Brdo je najsiromašnija opština na Kosovu, sa lošom infrastrukturom i planinskim selima čije stanovništvo, otkako su prestali da rade ovdašnji rudnici, nema zaposlenja i primanja. Zbog svega toga uprava opštine i meštani Novog Brda obraduju se svakom, pa i najmanjem poklonu. Agregat snage 6 KW lokalnoj mulitietničkoj radio stanici “Jut Vois” uručio je šef misije OEBS-a na Kosovu Verner Vnent. “Shvatili smo da zbog problema sa strujom radio ne može uvek da funkcioniše na željeni način. Zato je OEBS odučio da radio stanici pokloni agregat”, rekao je Vnent. Jedna mala radio stanica moći će da se čuje, dok je sasvim drugo pitanje da li će nju moći da čuje nekoliko hiljada novobrđana koji žive u podnožju nekada slavnog i velikog srednjevekovnog grada.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018