Vesti

Inspekcija SO Orahovac zabranila da se uključe predajnici mobilne telefonije Srbije

Posle odluke međunarodne zajednice da se u srpskim sredinama na Kosovu uključe predajnici mobilne telefonije Srbije, radnici u srpskom delu Orahovca krajem prošle nedelje pokušali su da uključe predajnik, međutim inspekcija Skupštine Opštine Orahovac je naredila da se radovi obustave, potvrdio je KIM radiju koordinator opštine Dejan Baljošević. “ U četvrtak su radnici hteli da puste u rad, tri sata pre isključenja. Inspekcija Skupštine Opštine Orahovac je u prisustvu KPS-a zabranila radove i naredila radnicima da se udalje od objekta. Po njima ovo nije srpska enklava nego Orahovac tretiraju kao multietničku sredinu“, rekao je Baljošević. On kaže da je nesporazum u tome šta oni podrazumevaju pod enklavama, a šta mi. Baljošević ističe da pregovori i dalje traju. ” Danas je kod mene bio Salji Nimani koji je direktor preduzeća „KOSIM“ koji ovih dana pokušava da obezbedi takozvanu građevinsku urbanističku dozvolu koja je neophodna lokalnim vlastima da bi dozvolili radove” rekao je Baljošević.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018