Vesti

U okviru Svetosavske nedelje pripremljen bogat program

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Badovcu uz bogat kulturno-umetnički program danas je svečano otvorena Svetosavska nedelja, u okviru koje će svakodnevno u okolnim školama biti priređivane raznovrsne kulturne manifestacije, potvrdio je u izjavi za KIM radio organizator svetosavske nedelje Ratko Popović. “ U osnovnim školama u Ugljaru, Gušterici i Lepini biće organizovani Poetski časovi, na kojima će pored stvaraoca sa Kosova učešće uzeti i pesnici iz Vranja i Niša. U Domu kulture u Gračanici biće otvorena izložba na kojoj će biti prikazane fotografije Dragana Jovanovića. Tradicionalno u manastiru Gračanica, kao i u svim crkvama na teritoriji kosovskog okruga, biće služena liturgija, a u školama će biti organizovano rezanje slavskih kolača. ” Popović je kazao da su kao i prethodnih godina pripremljene nagrade, koje će biti podeljene najboljim učesnicima, s tim što će od ove godine početi da se dodeljuje nagrada za najboljeg pedagoga. U okviru Svetosavske nedelje biće i promocija učeničkih radova osnovnih škola centralnog Kosova. Najbolji radovi tradicionalno se objavljuju u knjigama Prvo perje i Neobično plavo. ” Organizovanje svetosavske nedelje ove godine je pomogao kosovski okrug, a na školskim priredbama će nastupati i ansambal Venac.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018