Vesti

Glasanje na centralnom Kosovu proteklo bez problema

U Gračanici u osnovnoj školi Kralj Milutin na 25 biračkih mesta izlaznost do 18 časova iznosila je oko 34 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak, a to nam je potvrdio Jovica Stević predsednik biračkog mesta broj 1 u Gračanici. “Glasalo je 336 glasača odnosno 34 odsto. Za sada nema nikakvih problema, a ni nepravilnosti. Tu su posmatrači iz svih partija, a i strani posmatrači” rekao je Stević. Član biračkog odbora u Čaglavici, Budimir Ničić kaže da su izbori protekli bez nepravilnosti i da je do 18.00 časova zabeležena izlaznost od 49 odsto od ukupnog broja upisanih birača. “ Na biračkom mestu broj 19 u Čaglavici do 18 časova od ukupno upisanih 638 birača glasalo je 300 birača odnosno 49 odsto od ukupnog broja upisanih. Glasanje je proteklo bez problema” kazao je Ničić”. Predsednik biračkog odbora na glasačkom mestu broj 16 u Lapljem Selu, Zoran Nikolić izrazio je žaljenje što jedan broj birača nije bio upisan u biračke spiskove. “Spiskovi su malo popravljeni u odnosu na prošli, ima dosta neupisanih birača koji su napunili 18 godina” rekao je Zoran Nikolić. Tanasković Majan član komisije na izbornom mestu 22 /7 u Preocu kaže da do 19 časova izlaznost iznosila 69 odsto. “Izlaznost do 19 časova je 274 birača što iznosi 69 odsto” rekao je Tanasković. Na svim glasačkim mestima glasanje je proteklo bez problema.



Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018