Vesti

Do 19 sati u Lipljanu izašlo oko 60 % glasačkog tela

U Lipljnu su otvorena 3 biračka mesta, a potpredsednik Skupštine Opštine Lipljan Borivoje Vignjević izlaznost gradjana ove opštine na parlamentarnim izborima ocenio je kao vrlo dobru i kazao da se nešto posle 17 i 18 časova mogla primetiti veća izlaznost ljudi na izbore, tako da je u ukupnom broju do 19 časova ovde izašlo oko 60 odsto od ukupnog broja upisanih birača. "Do sadašnji rezultati pokazuju da je izlaznost zadovoljavajuća i više od toga. Narod se u velikom broju odazvao i gotovo više od 60 odsto od ukupnog broja upisanih birača izašlo je na izbore. Nije bilo nikakvih incidenata i nikakvih problema, što za ljude u Lipljanu predstavlja jednu dodatnu snagu i energiju za dalji opstanak na ovom prostoru nakon ovih izbora, " kazao je Vignjević. Vignjević smatra da je dobro što se za bezbednost pobrinuo KFOR. "Krajnje ozbiljno se shvatilo sve ovo i verovatno je zbog toga obavežu oko obezbeđenja preuzeo KFOR, jer se zna da se KPS policiji ne može verovati. " Vignjević je dodao i da je bila uočljiva i poseta velikog broja stranih predstavnika koji su došli i nadgledali sam tok glasanja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018