Vesti

K. Mitrovica opština sa najvećim biračkim telom

„Sva biračka mesta na Kosovu i Metohiji koje pokrivaju posmatrači iz Centra za slobodne izbore i demokratiju otvorena su jutros u 7 sati, kako je bilo i predviđeno“, izjavila je regionalni koordinator CESIDA Milena Jakšić. Na današnjim parlamentarnim izborima na Kosovu na 267 biračkih mesta u 22 opsštine koje su raspoređene u 5 okruga pravo glasa ima 101 688 birača, dodala je Jakšić. Ona je kao navela primer da se u Podujevu i u Uroševcu na biračkom spisku nalazi samo devet birača dok je opština Kosovska Mitrovica, opština sa najvećim biračkim telom gde će na 21-om biračkom mestu moći da glasa 19 230 lica. U Kosovskoj Mitrovici sva biračka mesta otvorana su na vreme u 7 sati i za sada nisu zabeležene nepravilnosti. CESID je za današnje izbore na Kosovu akreditovao 100 posmatrača koji pokrivaju 65 biračkih mesta u pokrajini a koja su obuhvaćena po principu reprezentativnog uzorka.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018