Vesti

U Prištini nije otvoreno glasačko mesto. Sva ostala biračka mesta otvorena na vreme

Jutros od 7 sati otvorena su sva biračka mesta na Kosovu i Metohiji. U Gračanici u osnovnoj školi “Kralj Milutin” glasanje protiče mirno. Meštani od ranog jutra izlaze na glasanje, za sada nema nikakvih incidenata, a na biračkim mestima u Gračanici nisu primećene pojačane snage bezbednosti. Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić potvrdio je našem radiju da su biračka mesta otvorena na vreme i da prvi sati glasanja protiču bez problema. Dragan Stolić iz Prištine KIM radiju je potvrdio da biračko mesto koje je ranijih godina postojalo u Prištini jutros nije otvoreno. “Posle 17 marta samo su jednom održani izbori u Prištini. Danas u ovom gradu živi tridesetak Srba, od kojih mnogi samo rade u ovom gradu” kazao je Stolić. Neki od meštana Gračanice izlaze na glasanje sa nadom za bolju budućnost Kosova i Metohije i kažu “ da samo jaka Srbija može da pomogne srpskom narodu na Kosovu, samo jaka Srbija može da se izbori da Kosovo ostane u sastavu Srbije. Upitan da li bi prihvatio izlazak Albanaca na izbore Svetomir Dimitrijević kaže da bi poželjno bilo da i Albanci učestvuju u političkom životu Srbije, jer Albanci, koliko ih ima, bili bi možda jedna od jačih stranaka u Srbiji. Juče i danas na raskrsnicama i prilazima srpskim mestima pojačana je kontrola vozila i putnika.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018