Vesti

U Gračanici brutalno napadnuti i opljačkani Vuk Simić i maloletna M. M

Vuk Simić iz Sušice i njegova maloletna devojka M. M napadnuti su juče u Gračanici u blizini novoizgrađenog obdaništa. Naime, u blizini obdaništa u Gračanici juče u ranim jutarnjim satima oko 1 i 30 sati izvršeno je krivično delo razbojništva. Četvoro razbojnika prišlo je vozilu u kojem se sa devojkom nalazio Vuk Simić iz Sušice i uz pretnju oružjem odvezli se u pravcu sela Livađe kaže se u policijskom izveštaju koje je KIM radiju preneo portparol KPS policije Ranko Stanojević. On kaže da su razbojnici na putu između Lapljeg Sela i Livađa zaustavili vozio, pretresli mladića i devojku, oduzeli im mobilne telefone, novac i nakit a potom ih izbacili iz auta. „Takođe postoji sumnja da je žrtva M. M silovana od strane trojice osumnjičenih. Čekamo izveštaj lekara koji će potrvrditi da li je žrtva stvarno silovana. Za sada postoji samo sumnja“, rekao je Stanojević. Opisujući događaj Vuk Simić za KIM radio kaže da su im u auto upala najpre dva razbojnika koja su uz pretnju nožem i vatrenim oružjem tražila novac i oružje. „Stavili su mi nož na vrat, uzeli su nam mobilne telefone i nakit, tukli me i zatvarali u gepek. Kada bi pokušao da podignem glavu psovali su mi srpsku majku, objašnjava Simić. On kaže da je devojka bila pošteđena batina i maltletiranja. Pošto su ih razbojnici odvezli ka Lapljem Selu a potom u pravcu Livađa zaustavili su vozilo i izbacili ih iz auta pa su spas pronašli u kući jedne porodice iz Livađa, kaže Simić. Vuk kaže da bi trojicu napadača kojima je video lice prepoznao u svako doba dana i noći. „Međusobno su komunicirali na albanskom. Nama su se obraćali na srpskom ali sa albanskim akcentom“, rekao je Simić. Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić kaže da je razgovarao sa roditeljima Vuka Simića i da će o ovom incidentu obavestiti Koordinacioni Centar, Vladu Republike Srbije i nadležne pravosudne organe na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018