Vesti

SNV poziva građane da izađu na izbore

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije poziva sve građane Republike Srbije da 21. januara, izađu na parlamantarne izbore i u vrlo teškom trenutku za srpski narod i državu Srbiju izaberu pravi put i daju glas progresivnim demokratskim snagama, koji se zalažu za evropske integracije i očuvanje Kosova i Metohije u Republici Srbiji. Celovita Srbija i njen prosperitet u evropske i evroatlanske integracije jedino je moguć sa demokratskim snagama i zato SNV KiM smatra da je više nego potrebno da rasčistimo sa prošlošću i onima koji su Srbiju doveli do situacije u kojoj se danas svi nalazimo. Takođe, SNV KiM poziva građane da dobro razmisle i odluče po svojoj savesti kome će dati svoj glas, imajući u vidu da na političkoj sceni Srbije pojedine stranke, navodno pod plaštom demokratije prodaju ne samo Kosovo i Metohiju već i gotovo celu Srbiju, kaže se u saopštenju SNV-a Kosova i Metohije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018