Vesti

SNV poziva građane da izađu na izbore

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije poziva sve građane Republike Srbije da 21. januara, izađu na parlamantarne izbore i u vrlo teškom trenutku za srpski narod i državu Srbiju izaberu pravi put i daju glas progresivnim demokratskim snagama, koji se zalažu za evropske integracije i očuvanje Kosova i Metohije u Republici Srbiji. Celovita Srbija i njen prosperitet u evropske i evroatlanske integracije jedino je moguć sa demokratskim snagama i zato SNV KiM smatra da je više nego potrebno da rasčistimo sa prošlošću i onima koji su Srbiju doveli do situacije u kojoj se danas svi nalazimo. Takođe, SNV KiM poziva građane da dobro razmisle i odluče po svojoj savesti kome će dati svoj glas, imajući u vidu da na političkoj sceni Srbije pojedine stranke, navodno pod plaštom demokratije prodaju ne samo Kosovo i Metohiju već i gotovo celu Srbiju, kaže se u saopštenju SNV-a Kosova i Metohije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017