Vesti

Održan izborni miting SRS-a u Kosovskoj Mitrovici

Pred nekoliko stotina simpatizera danas je u Kosovoskoj Mitrovici odžan izborni miting Srpske Radikalne Stranke sa kojeg je poručeno da Kosovo i Metohija nije na prodaju. Generalni sekretar ove stranke Aleksandar Vučić optužio je svoje suparnike da bi zarad ulaska u Evropu pristali na nezavinost Kosova. 'Kosovo i Metohija su naša zemlja. Tako je bilo i tako će zauvek ostati. Radikali prema vama osećaju najveću odgovornost', rekao je Vučić i naglasio da se oni nikada neće pomiriti sa nezavisnim Kosovom. 'Niko ne sme da se složi sa svršenim činom. Uvek ćemo tražiti da Kosovo i Metohija budu u Srbiji i mi svoji na svome', Ako nam se i desi nešto loše, potrebna nam je vlast koja će da kaže da mi to ne priznajemo, nema razgovora oko naše zemlje, oko Kosova i Metohije, rekao je Vučić i posebno naglasio 'nema Srbije bez Kosova i Metohije'. Vučić je optužio Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu da vode prljavu kampanju protiv Srpskih radikala i da kao niko do sada zloupotrebljavaju medije, posebno u vreme kada je kosovska policija vršila pretres i maltretirala Srbe u Babinom Mostu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018