Vesti

PUPS - SDP: Pregovori o statusu gubljenje vremena

Predstavnici koalicije Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Socijal Demokratske partije odžali su danas u Zvečanu završnu konvenciju pred nedeljne parlamentarne izbore. Predsednik SDP-a Nebojša Čović istakao je da su ovi izbori dvostruko važni za Srbe na Kosovu i Metohiji, a pregovore o budućem statusu Pokrajine on je ocenio kao trošenje vremena. 'Ništa nije izgubljeno dok se stvarno ne izgubi. Nemamo pravo da izgubimo ništa, pa ni 15 odsto svoje teritorije', rekao je Čović i naglasio da je važno da se ta koalicija 21. januara izbori za ulazak u skupštinu jer ima snagu da reši nagomilane probleme. Dobra organizacija Srba na Kosovu i Metohiji je potrebna, ne da bi se ratovalo već da bi se argumentima odbranio ovaj prostor' rekao je Čović. Glavni cilj ove koalicije, prema rečima koordinatora PUPS-a za Kosovo i Metohiju Petra Radovanovića je ulazak u parlament na velika vrata. „Najosnovniji i glavni cilj, ako uđemo u Skupštinu, je da zaštitimo integritet Srbije. Nema toga koji će potpisati nezavisnost i koji će nas pomeriti odavde“, kazao je Radovanović. Predstavnici PUPS-a I SDP-a poručili su da je za opstanak Srba na Kosovu, sem jakih reči koje iznose predsednik i premijer Srbije, potrebno obezbediti sredstva za život i zaposlenje.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018