Vesti

Na Kosovu nema kokošje kuge

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i seoskog razvoja Kosova saopštilo je danas da na Kosovu nema zabeleženih slučajeva kokošje kuge. Kosovski institut za veterinu i hranu, tokom protekle godine, preko Udruženja farmera, obezbedio je preko 1. 600.000 jedinica vakcine protiv ove zarazne bolesti", izjavio je Bafti Murati načelnik odeljenja za zaštitu zdravlja živine pri Kosovskoj agenciji za hranu i veterinu. "Na graničnim prelazima preduzete su standardne mere kada je u pitanju pojava epidemije u okruženju, apelujemo na sve prozvođače da povećaju dezifekcione mere, kako bi se sprečila pojava ove zarazne bolesti", istakao je gospodin Murati. Tokom proteklog meseca stupila je na snagu zabrana uvoza živine i proizvoda živinskog porekla iz Bugarske i Turske, a ovih dana i iz Srbije i Makedonije. Inače, poslednji slučaj kokošje kuge na Kosovu zabeležen je 2003 godine, kaže se u saopštenju ovog Ministarstva.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018