Vesti

SPS: Kosovo u Srbiji, Srbija na Kosovu

U okviru predizborne kampanje u Domu Kulture u Čaglavici danas je održana predizborna konvencija pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije. Predsednik pokrajiskog odbora SPS-a Zvonko Stević poručio je prisutnim meštanima i simpatizerima ove stranke da su Socijalisti pomogli donošenju novog Ustva Srbije i time dokazali da je Kosovo sastavni deo Srbije. “Srbi nikada neće biti nacionalna manjina u svojoj zemlji, rekao je Stević i dodao da je sve više svetskih sila za opstanak Kosova u Srbiji. Nadam se da će doći vreme da nas Evropa i Svet priznaju, neki poput Rusije i Kine su nas već priznali a i ovi koji su nas tretirali kako su nas tretirali i oni će uvideti da nisu Srbi problem na Kosovu već Albanci. Posle priznanja Rusije i Kine taj odnos snaga u svetu se polako menja”, kaže Stević. Stević je naglasio da Socijalisti nisu danas došli da bi pokupili glasove ovdašnjih građana već da obećaju da će ubuduće odavde iz Čaglavice i Gračanice zajedno sa ostalim rukovodstvom SPS-a rešavati probleme Srba sa centralnog Kosova. “Zaposlićemo radni narod, obezbedićemo radna mesta, sprovešćemo socijalnu pravdu da oni koji imaju najmanje dobiju za normalan život. Mi socijalisti se zalažemo za Kosovo u Srbiji i Srbiju na Kosovu”. Stević je na kraju skupa prisutne ipak pozvao da na parlamentarnim izborima 21 januara zaokruže broj 11.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018