Vesti

OTVARANjE KANCELARIJE AGENCIJE

Agencija za privredne registre (APR) otvoriće sutra kancelariju u Kosovskoj Mitrovici. Cilj osnivanja Kancelarije Agencije za privredne registre za Kosovo i Metohiju je postizanje veće ekonomičnosti, dostupnosti podataka i formiranja jedinstvene baze o registrovanim privrednim društvima i preduzetnicima, finansijskom lizingu i založnim pravima. Jedinstveni sistem registracije privrednih subjekata na teritoriji Srbije omogućava brže i jednostavnije otpočinjanje obavljanja privredne delatnosti, a poslovnim partnerima dostupne i ažurne podatke, što sve doprinosi većoj pravnoj sigurnosti u privrednom životu zemlje. Kancelarija u Kosovskoj Mitrovici je 13. organizaciona jedinica Agencije za privredne registre koja će biti otvorena u Srbiji, a prva na Kosovu i Metohiji. Kancelarija će početi sa radom u ponedeljak, 15. januara. Otvaranju kancelarije prisustvovaće ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike u vladi Republike Srbije Slobodan Lalović, državni sekretar Ministarstva privrede Zora Simović, šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije dr Nenad Popović i direktor Agencije za privredne registre Dragiša Okolišanov.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018