Vesti

O. Ivanović: Kosovo ostaje naše samo ako Srbi ostanu ovde

Koalicija PUPS -SDP deveta je na glasačkom listiću na predstojećim parlametarnim izborima u Srbiji. Predsednici pokrajinskih odbora Petar Radovanović i Oliver Ivanović pozvali su danas, gostujući na KIM radiju, glasače sa Kosova i Metohije da glasaju za ovu koaliciju i tako obezbede opstanak na Kosovu i Metohiji. „Penzioneri u Srbiji dovedeni su do ivice bede a do katastrofe će ih dovesti i zakon o penzijama koji je izglasan u Skuštini Srbije“, rekao je gostujući na KIM radiju Petar Radovanović koordinator PUPS-a na Kosovu i Metohiji. Po njegovim rečima promena zakona, povećanje penzija i lakši uslovi lečenja za penzionere prioritet su ove partije. Predsednik Izvršnog odbora Socijal-demokratske partije na Kosovu i Metohiji Oliver Ivanović u istom gostovanju izjavio je da se postojeći zakon o penzijama mora menjati iz korena. Kolicija PUPS- SDP ima svog kandidata za premijera a to je prvi na listi Nebojša Čović. Oliver Ivanović kaže da je to čovek koji je Srbiju vratio na Kosovo. Ipak on je realan i očekuje da će SDP biti četvrta stranka po snazi posle izbora a da ovu koaliciju konkretno interesuje Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalnu politiku. Gospodin Ivanović je na izbornoj listi PUPS- SDP pod brojem šest i ukoliko koalicija pređe cenzus on postaje poslanik u Skupštini Srbije. „Ukoliko narod misli da ja mogu da pružim više na Kosovu i Metohiji nego u Srbiji to je za mene gotova odluka. Nakon prve sednice Skupštine Srbije ja ću se vratiti natrag i obavljati svoje funkcije ovde što znači da ću biti u Skupštini Kosova ili Vladi Kosova ukoliko je to želja naroda“, rekao je Ivanović. Ivanović kaže da su adut ove stranke istina i realna obećanja. Realno je po njegovim rečima i da Kosovo neće biti nezavisna država. Kosovo će imati Vladu, Skupštinu, predsednika, neće imati mesto u UN-u i neće imati svoju vojsku. „Kosovo ostaje naše koliko i Albansko samo ako Srbi ostanu ovde“, naglasio je on. On sumnja da će na Kosovu izbiti nasilje zbog nezadovoljstva rešenja statusa Kosova. „EU, NATO, UNMIK moraju da sada upozore privremene institucije i političke lidere da će biti lično odgovorni ukoliko se nešto dogodi. To je preventivno delovanje i važno je da NATO kaže šta ima na raspolaganju i koji je to paket mera koji oni spremaju protiv nasilja, zaključio je predsednik izvršnog odbora SDP-a za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018