Vesti

U Gračanici se organizuje doček pravoslavne Nove godine

Tradicionalno i ove godine u centru Gračanice sutra uveče biće priređen doček pravoslavne Nove godine. Uz vatromet kuvanu rakiju i vino i vola na ražnju meštani centralnog Kosova tradicionalno će i ove godine dočekati pravoslavnu Novu godinu. Zbog manjka finansijskih sredstava ove godine neće biti poznatih imena iz sveta estrade ali po rečima jednog od organizatora proslave Srećka Todorovića dobro raspoloženje neće izostati. Organizatori dočeka nove 2007 godine su Kosovski okrug, Skupština Grada, Dom zdravlja u Gračanici, KBC Priština sa sedištem u Gračanici i Dom kulture u Gračanici. Proslava pravoslavne Nove godine na trgu u Gračanici počeće u 20 časova a doček će obezbeđivati pripadnici KPS policije. Portparol KPS policije Veton Eljšani potvrdio je KIM radiju da će policija u subotu veče biti prisutnija u srpskim sredinama ali da uopšteno povećanja mera bezbednosti neće biti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018