Vesti

Tomas Li: Srećko Simić uhapšen greškom

Na današnjoj konferenciji za novinare u Prištini portparol UNMIK policije Tomas Li je kazao da je Srećko Simić iz Babinog Mosta kod Prištine priveden zbog posedovanja ilegalnog oružja, međutim da se posle ispostavilo da je u pitanju greška zbog istog prezimena sa porodicom Vukašina Simića kod koje je dan ranije pronađeno oružje. Li je kazao da se Simić u toku saslušanja požalio da je tokom hapšenja povređen, nakon čega je odveden u prištinsku bolnicu, gde nisu pronađene veće povrede. “Simić se žalio na upotrebu sile od strane policajaca tokom njegovog privođenja. Taj navod je trenutno pod detaljnim ispitivanjem jedinica KPS-a za standarde rada, ” kazao je Li. Na pitanje da li su saslušane kolege koje su u noći ubistva bili sa ubijenim policajcem KPS-a i da li je u Avnija Kosumija pucano iz lovačkog naoružanja ili iz naoružanja manjeg kalibra Li nije želeo da odgovori rekavši da je istraga u toku i da ne želi da kaže ništa što bi remetilo tok istrage.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018