Vesti

N. Kojić: Zatražićemo od međunarodne zajednice zaštitu za Srbe na Kosovu

Porodicu Simić iz Babinog Mosta koju je KPS policija maltretila, i čije je kuće pretresala nekoliko puta, posetio je danas potpredsednik Koordinacionog centra Nenad Kojić i kazao da je maltretiranje ove porodice još jedan vid pritiska na Srbe u cilju njihovog proterivanja sa ovih prostora. “Ovo je još jedan dokaz da se sada prelazi na jedan potpuno drugačiji vid pritiska institucija na Kosovo i Metohiju”. Kojić kaže da u izjavama KPS policije u vezi ovog slučaja postoji dosta kontradiktornosti i da ne postoji ni jedan dokaz protiv Simića ili protiv bilo koga iz ovog sela. “Ne postoji nikakav dokaz da je bilo ko od Srba a kamoli neko iz ovog mesta nešto loše uradio tog dana. Jadni su Srbi koji se plaše od onih koji bi trebalo da ih štite, ” zaključio je on. Kojić je uputio apel međunarodnoj zajednici da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji i spreči sve pritiske od strane institucija kako se Srbi ne bi odselili sa ovih prostora.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018