Vesti

Vladika Artemije posetio porodicu Stijović

Vladika raško-prizrenski i kosovsko metohijski Artemije posetio je danas porodicu Stijović iz Ugljara. Vladika je pred okupljenim ljudima koji žive u naselju Bergen rekao da za ovu tragediju postoje odgovorni i da su oni krivi zašto su juče odneta dva nedužna života. “Sramota je gde ovi ljudi žive i u kakvim uslovim, bez vode, u jednoj maloj prostoriji i sa strujom koja ih košta života, a još veća sramota je što niko ne preduzima ništa po tom pitanju. Ja se samo nadam da će se istraga detaljno sprovesti i da će nadležni ovoga puta reći pravu istinu, a ne neistinu, koju su govorili kada je pobijena cela porodica u Obiliću”. Vladika je pored porodice Stijović u Ugljaru obišao i ostale porodice u tom naselju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017