Vesti

Protestni skup u Babinom Mostu

Na današnjem protestu meštana u Babinom Mostu, izražena je zabrinutost i ogorčenje hapšenjem i maltretiranjem članova porodice Simić, tokom minule nedelje od strane Kosovske Policijske Službe. Oni su sa današnjeg protestnog skupa, održanog u Babinom Mostu, zatražili od međunarodne zajednice poštovanje ljudskih prava koja su im ugrožena. Obraćajući se prisutnima, Miloš Lazić, šef inicijativnog odbora za organizaciju protesta u Babinom Mostu, kazao je da je nesrećni slučaj ubistva KPS policajca, Avnija Kosumija, iskorišćen da se bez ikakvog povoda maltretiraju članovi porodice Simić. On je takođe zatražio od međunarodne zajednice i UNMIK-a da poštuju prava svih građana Kosova i Metohije i da “ napokon počnu da rade svoj posao”. Koordinator opštine Obilić, Mirče Jakovljević, u ime meštana Babinog Mosta, poručio je da oni nemaju kuda da se raseljavaju sa svojih ognjišta, ali je takođe, u duhu Božićnih praznika, svim građanima Kosova i Metohije, poželeo pre svega mir. Potpredsednik Koordinacionog Centra za Kosovo i Metohiju, Vuk Antonijević, ocenio je da način na koji je KPS policija sprovodila istragu ubistva njihovog policajca Avnija Kosumija, nije slučajan “ To je bilo sa ciljem da se zaplaši preostali srpski narod”, kazao je on, ali je i pozvao meštane Babinog Mosta da ostanu na svojoj zemlji i “ izdrže, kao što su izdržavali prethodnih sedam godina”.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018