Vesti

U požaru u Ugljaru izgorelo dvoje dece

U Ugljaru kod Kosova Polja u požaru koji je izbio u stanu raseljeničke porodice Stijović izgorelo je dvoje maloletne dece, petogodišnja Anđela i dvogodišnji Branko. Požar se dogodio nešto posle 18 časova, potvrdila je za KIM radio komšinica porodice Stijović Živana Petković. Ona kaže da je požar izbio kada je mala Anđela, koja je kasnije nastradala, palila novine na grejalici i bacila na veš koji je bio u sobi. U trenutku požara majka Vesna je spavala. “Mala Anđela je uzela novinu i gurala je u grejalicu, posle je izvukla i bacila je na gomilu stvari i požar je tada izbio, za to vreme je Vesna spavala, kad se probudila izletela je napolje, Aca je skočio kroz prozor, a ono dvoje je izgorelo. Vesna je pobegla napolje da bi pozvala supruga, i dok je došla do njega vatra je već izbila. Četvorogodišnji Aleksandar je skočio kroz prozor, to ga je samo Bog naučio, tako da je izgoreo samo ruku, ”priča komšinica Petković. U policijskoj stanici u Ugljaru tvrde da je istraga u toku. Dežurni policajac nije želeo da spekuliše oko toga šta je izazvalo požar. “Dok se istraga ne završi ne možemo ništa više reći, osim da je dvoje dece izgorelo”. Mali Aleksandar koji je uspeo da se spase zadobio je opekotine na ruci a za majku Vesnu u naselju ne znaju ništa. “Vesna je od sinoć prebačena u ambulantu i za nju više ne znamo ništa. Znamo da su joj ruke izgorele i lice, a šta se dalje događa sa njom niko nam ne govori”, kaže Petković. Bračni par Stijović je 1999. godine napustio Đurakovac kod Istoka, a trenutno žive u Bergen naselju koje je za raseljena lica izgradila norveška vlada. Vesna i Marko Stiović imali su četvoro dece i sva su rođena u raseljenistvu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018