Vesti

S. Simić: Nakon što su me pretukli, KPS policija mi se izvinula

Srećko Simić koji je uhapšen juče rano ujutru u Babinom Mostu, pušten je juče kasno popodne. Prvibitno je objavljeno da je KPS uhapsila Simića jer je on, kako je rečeno, potencijalni svedok za ubistvo KPS policajca. Simić i svedoci koji su bili na mestu hapšenja, izjavili su da je prilikom hapšenja on brutalno pretučen, što je Simić u izjavi za Kim radio i potvrdio: „Krenuo sam na pijac sa suprugom i KPS policija me je zaustavila jedno stotinak metara od raskrsnice i zatražila dokumenta, a nakon petnaestak minuta su petorica policajaca jurnuli prema meni i izvukli me iz kola. Počeli su da me udaraju i uperili su pištolj u mene, zatim su me podigli sa sedišta, stavili lisice i poveli me ka raskrsnici gde je bilo još policije. Policajci koji su stajali pored automobila počeli su da me tuku do iznemoglosti. Među brojnim KPS vozilima, primetio sam i UNMIK-ova kola. Moje krike i zapomaganje čuli su ljudi iz kuća na početku sela, ali niko nije smeo da pomogne. Dovukli su me do kola i poveli za Prištinu. Kad sam stigao u Prištinu od bolova i udaraca dobijenih u stomak nisam mogao da dišem, molio sam za pomoć i onda je došao doktor, pregledao me i uputio u prštinsku bolnicu gde sam dao krv i gde su me snimali. Nakon kompletnog pregleda, odveli su me u policijsku stanicu gde su me ispitivali“. Simić ističe da su se u policijskoj stanici u Prištini korektno ponašali prema njemu i da nije imao nikakvih problema, “samo su mi rekli da je u pitanju greška i izvinuli su mi se“, rekao je Srećko Simić. Na pitanje novinara Kim radija da li će se i kome žaliti zbog pogrešnog privođenja i batinjanja, Srećko Simić kaže da ne zna, i pita se da li to ima smisla, pritom pokazujući modrice na vratu, nogama i stomaku koje je zadobio od batinjanja. Portparol KPS-a, Veton Eljšani je demantovao da je Simić pretučen i tvrdi da nije bilo nikakvog maltretiranja od strane KPS policije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018