Vesti

Nakon maltretiranja policija pustila Srećka Simića iz Babinog Mosta

Srećko Simić koji je jutros uhapšen u Babinom Mostu pušten je iz pritvora oko 15 časova, potvrdila je KIM radiju njegova majka Persa. Ona kaže da je Srećka prilikom privođenja policija toliko pretukla da je nakon oslobađanja morao da ode u mitrovičku bolnicu na pregled zbog povreda koje je zadobio. “Došao je oko 15.00 kući. Bio je u Prištini, a kada je došao imao je jake bolove. Kada smo ga pitali kako je, rekao nam je da su ga tukli dosta, njih petnaestorica, i da ne zna koji deo tela ga više boli. Posle svega što su mu uradili policajci su mu se izvinuli uz izgovor da je to bila greška. Otišao je u bolnicu u Mitrovicu na pregled jer ima bolove i ceo je izgreban” rekla je njegova majka. Zamenik direktora mitrovičke bolnice dr. Milan Ivanović potvrdio je da je Simić na hirurško odeljenje primljen oko 18:30, nakon što je protiv svoje volje pregledan u prištiniskoj bolnici. Nakon pregleda Srećko je pušten kući, kaže Ivanović. “Albanski lekar je konstatovao udarce u predelu stomaka, međutim, u Mitrovačkoj bolnici su konstatovane i povrede potkolenica i vrata što znači da je pri hapšenju, ili u zatvoru, on fizički zlostavljan. Posle bolničkog tretmana on je pušten kući. Zakazana mu je kontrola za sutra, dati su mu lekovi, rane su mu previjene” potvrdio je za KIM radio Ivanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018