Vesti

Jutros u Babinom Mostu uhapšen Srećko Simić

Jutros u šest časova pripadnici Kosovske policijske službe su treći put za nekoliko dana pretresli kuće Vukašina Simića u Babinom Mostu kod Obilića, potvrdio je KIM radiju predstavnik sela Momir Ristić i kazao da je jutros u policiju priveden Srećko Simić. Portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani kazao je da je jedno lice privedeno kao svedok u slučaju ubistva policajca Avnija Kosumija. ”Jutros u šest sati pretresena je jedna kuća u vezi ilegalnog posedovanja oružja i jedan čovek je priveden kao mogući svedok u vezi ubistva KPS policajca”. Olivera Simić, supruga uhapšenog Srećka kaže da ne zna pravi razlog hapšenja njenog supruga sa kojim je jutros oko pola sedam krenula da kupuje voće u Kosovsku Mitrovicu. “Krenuli smo negde oko 06. 30 prema Kosovskoj Mitrovici kako bi kupili voće za Božić, međutim, zaustavila nas je neka patrola, pregledala vozilo, nas, zatim su otišli u auto da zapišu podatke. Nije prošlo ni pet minuta jedna grupa od petnaestak policajaca trčalo je prema našim kolima. Izvukli su mog supruga iz auta, bacili ga na zemlju maltretirali su ga stavili mu lisice i odvezli ga u nepoznatom pravcu”, kaže Olivera i dodaje da su policajci i nju izvukli iz auta, pretresli i rekli da odveze auto kući. Olivera kaže da su svi otišli i da od tog trenutka više ne zna šta se dešava sa njenim mužem. Ona smatra da je ovo hapšenje greška i sumnja da je policija možda tražila čoveka sa istim imenom. I Srećkov otac Radosav tvrdi da je greškom uhapšen njegov sin. “Moj sin je Srećko, a taj drugi čovek Sretko. On živi u Trsteniku već petnaest godina. Ne znam zbog čega ga traže. Zbog ovog događaja pripreme za Božić u ovoj kući su obustavljene, kaže Radosav. ” Prase koje smo počeli da spremamo za Božić i sve drugo, ostavili smo, kada smo za ovo čuli. Sinoć smo sekli Badnjak koji je doneo moj sin jedinac, koga je danas odvela policija” Kazao je on. Posle dešavanja od pre tri dana kada im je najpre KPS, a zatim i specijalna jedinica policije pretresala kuće, a sve muške članove privodila u nekoliko navrata na saslušanja, u porodici Simić kažu da više ne mogu da izdrže ovakvu torturu i da su primorani da se isele iz Babinog Mosta.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018