Vesti

Vladika Artemije uputio Božićnu poslanicu

Vladika raško prizrenski Artemije poručio je u Božićnoj poslanici vernom narodu Kosova i Metohije da hrabrost i optimizam u bolju budućnost u teškim uslovima, nije moguće ostvariti bez jake vere u Boga. On je kazao da božićnu radost nisu mogle da pomute sve nevolje i nedaće u zadnjih sedam godina koje narod na Kosovu preživljava lišen spoljašnje slobode, osnovnih ljudskih prava, i svega onoga što odlikuje normalan život čoveka. „Zbog obilnih duhovnih darova, zbog uzvišenosti poruke koju nam Božić donosi, mi ga dočekujemo i proslavljamo sa takvom duhovnom radošću bez obzira u kavim uslovima živimo“, rekao je vladika Artemije. On je u ime eparhije raško-prizrenske svim pravoslavnim vernicima čestitao Božić u želji da im praznik donese više mira, slobode i pravde među ljude na zemlji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017