Vesti

Badnji dan u Gračanici

Uz po neku petardu i mnogo pesme, Srbi centralnog Kosova obeležavaju Badnji dan. Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, meštani Gračanice i okolnih sela danas su obavili tradicionalnu seču badnjaka u blizini Gračaničkog jezera. Zbog bezbednosne situacije u poslednjih sedam godina, tradicionalna seča badnjaka obavljaja se pored Gračaničkog jezera, pa su stoga meštani udaljenih sela centralnog Kosova pristigli tamo jer u šumama oko njihovih sela, pristup nije bezbedan. Dušan Tomić iz Preoca koji je jutros sa sinom pošao u seču badnjaka nada se miru i slobodi i opstanku Kosova u sastavu Republike Srbije. U Gračanici je inače velika gužva, automobili, prodavnice i ugostiteljske radnje okićene su badnjacima i srpskim zastavama, a meštani se večeras pripremaju da u porti manastira Gračanica dođu u što većem broju, gde će se obaviti sečenje i paljenje badnjaka.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017