Vesti

U Babinom Mostu i na Badnji dan pretres kuća

Jutros u šest časova pripadnici Kosovske policijske službe su treći put za nekoliko dana pretresli kuće Vukašina Simića u Babinom Mostu kod Obilića, potvrdio je KIM radiju predstavnik sela Momir Ristić i kazao da je jutros u policiju priveden Srećko Simić. Portoparolo KPS-a za region Prištine Veton Eljšani kazao je da je jedno lice privedeno kao svedok u slučaju ubistva policajca Avnija Kosumija. ”Jutros u šest sati pretresena je jedna kuća u vezi ilegalnog posedovanja oružja i jedan čovek je priveden kao mogući svedok u vezi ubistva KPS policajca”. Posle dešavanja od pre tri dana kada im je najpre KPS, a zatim i specijalna jedinica policije pretresala kuće, a sve muške članove privodila u nekoliko navrata na saslušanja, u porodici Simić kažu da više ne mogu da izdrže ovakvu torturu i da su primorani da se isele iz Babinog Mosta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017