Vesti

Vnend uputio Božićnu čestitku vladiki Teodosiju

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Verner Vnend, danas je povodom predstojećeg pravoslavnog Božića preneo najiskrenije želje Episkopu lipljanskom Teodosiju, igumanu Manastira Dečani. „Božić i njegov sveti duh mi daju nadu da će se u 2007. na Kosovu desiti bolji ekonomski i politički napredak i dalje jačanje demokratskih institucija i vladavine prava, “ rekao je ambasador Vnend. Ambasador Vnend je takođe naglasio želju Misije OEBS-a da, tokom predstojeće godine, sarađuje sa vođama svih zajednica kako bi se suočili sa političkim i ekonomskim izazovima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017