Vesti

Nenad Popović za Božić u Moskvi

Šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju Nenad Popović prisustvovaće božićnoj liturgiji koju će, u noći između 6. i 7. januara, u Moskvi služiti patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej Drugi. Kako se navodi u saopštenju Ekonomskog tima, Popović će službi u hramu Hrista Spasitelja prisustvovati na poziv patrijarha Alekseja Drugog. Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej Drugi odlikovao je, 25. avgusta 2006. godine, šefa Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nenada Popovića ordenom prepodobnog Sergeja Radonješkog. Ovo visoko priznanje Ruske pravoslavne crkve uručeno je Popoviću za doprinos u radu međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, čiji je pokrovitelj patrijarh Aleksej Drugi. Popović je odlikovan zbog učešća u humanitarnim akcijama i aktivnostima Fonda čiji je cilj zbližavanje dva naroda i nesebične pomoći Ruskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Patrijarh Aleksej Drugi je, prilikom uručenja ordena, rekao da je nedopustivo odvajanje Kosova i Metohije od Srbije jer bi se na taj način „Srbiji oduzela njena istorija“ i ocenio da je pored ekonomskog oporavka srpskom narodu neophodno očuvanje duhovne snage.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018