Vesti

Nenad Popović za Božić u Moskvi

Šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju Nenad Popović prisustvovaće božićnoj liturgiji koju će, u noći između 6. i 7. januara, u Moskvi služiti patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej Drugi. Kako se navodi u saopštenju Ekonomskog tima, Popović će službi u hramu Hrista Spasitelja prisustvovati na poziv patrijarha Alekseja Drugog. Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej Drugi odlikovao je, 25. avgusta 2006. godine, šefa Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nenada Popovića ordenom prepodobnog Sergeja Radonješkog. Ovo visoko priznanje Ruske pravoslavne crkve uručeno je Popoviću za doprinos u radu međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, čiji je pokrovitelj patrijarh Aleksej Drugi. Popović je odlikovan zbog učešća u humanitarnim akcijama i aktivnostima Fonda čiji je cilj zbližavanje dva naroda i nesebične pomoći Ruskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Patrijarh Aleksej Drugi je, prilikom uručenja ordena, rekao da je nedopustivo odvajanje Kosova i Metohije od Srbije jer bi se na taj način „Srbiji oduzela njena istorija“ i ocenio da je pored ekonomskog oporavka srpskom narodu neophodno očuvanje duhovne snage.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017