Vesti

Nakon dvočasovnog ispitivanja Saša Simić pušten iz pritvora

Kosovska policijska služba uz podršku UNMIK policije, blokirala je oko 16 sati selo Babin Most po drugi put danas, i izvršila novi pretres srpskih kuća. Prilikom pretresa uhapšen je Srbin Saša Simić, sin Vukašina koji je ranije privođen, ali je nakon saslušanja pušten kući. Koordinator opštine Obilić Mirče Jakovljević kazao je za KIM radio da je prilikom pretresa načinjena materijalna šteta na kući Simića. „Prilikom pretresa načinjena je materijalna šteta, porušen je plafon koji je bio napravljen od trske i razbacane su i polomljene stvari po kući“. Jakovljević kaže da je nakon dvočasovnog ispitivana Saša Simić pušten kući. On je takođe rekao da se ispred kuće Simića večeras okupilo stotinak meštana ali da su se nakon apela policije seljani razisli. Koordinator za opštinu Obilić izjavio je da hapšenje Srba iz Babinog Mosta i pretres njihovih kuća predstavlja dodatni pritisak na preostalo srpsko stanovništvo u Babinom Mostu. Jakovljević međutim, kaže da ne treba povezivati ubistvo pripadnika Kosovske policijske službe sa današnjim pretresom u ovom selu. “Svakako treba vršiti pretres zbog posedovanja oruža, ali ovo ovaj danas je bio u pogresnom trenutku pa neki povezuju ubistvo policajca sa tim”, kaže Jakovljević.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018