Vesti

Nakon dvočasovnog ispitivanja Saša Simić pušten iz pritvora

Kosovska policijska služba uz podršku UNMIK policije, blokirala je oko 16 sati selo Babin Most po drugi put danas, i izvršila novi pretres srpskih kuća. Prilikom pretresa uhapšen je Srbin Saša Simić, sin Vukašina koji je ranije privođen, ali je nakon saslušanja pušten kući. Koordinator opštine Obilić Mirče Jakovljević kazao je za KIM radio da je prilikom pretresa načinjena materijalna šteta na kući Simića. „Prilikom pretresa načinjena je materijalna šteta, porušen je plafon koji je bio napravljen od trske i razbacane su i polomljene stvari po kući“. Jakovljević kaže da je nakon dvočasovnog ispitivana Saša Simić pušten kući. On je takođe rekao da se ispred kuće Simića večeras okupilo stotinak meštana ali da su se nakon apela policije seljani razisli. Koordinator za opštinu Obilić izjavio je da hapšenje Srba iz Babinog Mosta i pretres njihovih kuća predstavlja dodatni pritisak na preostalo srpsko stanovništvo u Babinom Mostu. Jakovljević međutim, kaže da ne treba povezivati ubistvo pripadnika Kosovske policijske službe sa današnjim pretresom u ovom selu. “Svakako treba vršiti pretres zbog posedovanja oruža, ali ovo ovaj danas je bio u pogresnom trenutku pa neki povezuju ubistvo policajca sa tim”, kaže Jakovljević.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017