Vesti

U Babinom Mostu izvršen novi pretres. Priveden još jedan Srbin

Kosovska policijska služba uz podršku UNMIK policije, blokirala je popodne selo Babin Most po drugi put od jutros, i izvršila novi pretres srpskih kuća posle ubistva policajca Avnija Kosumija. Kako saznaje KIM radio prilikom pretresa uhapšen je Srbin Saša Simić. Koordinator za opštinu Obilić Mirče Jakovljević izjavio je da hapšenje Srba iz Babinog Mosta i pretres njihovih kuća predstavlja dodatni pritisak na preostalo srpsko stanovništvo u Babinom Mostu. Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je KIM radiju da je novi pretres izvršen i da je privedena jedna osoba. “Pretresane su još tri kuće, a jedan čovek je na ispitivanju zbog ilegalnog posedovanja oružja. Eljšani, međutim nije hteo da kaže ime privedenog Srbina, ali je naveo da je prilikom pretresa policija naišla na dobru saradnju meštana Babinog Mosta.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018