Vesti

Američki program za pomoć snabdevanja strujom na Kosovu

Novi program koji će pomoći rukovodiocima Kosovske energetske korporacije da strateški usmere rad i pomoć u poboljšanju naplate korišćene električne energije otpočeće sa radom naredne nedelje. Ovaj projekat, uz podršku USAID-a sprovešće kompanija koja je specijalizovana za rad u sektoru energetike - Servis INC, iz Virdžinije. Ovim dvogodišnjim projektom će se obezbediti podrška KEK-u u radu samog preduzeća, a pomoći će i u povećanju naplate električne energije. „Snabdevanje Kosova strujom - i naplata prihoda - predstavljaju ključno pitanje za svakog kome je stalo do budućnosti Kosova. Ukoliko KEK uspe i privuče podršku privatnog sektora, onda smo svesni da će se i stopa naplate uvećati“, kaže Majkl Farbmen, direktor misije USAID na Kosovu. „Vlada SAD želi da pomogne ljudima sa Kosova i njihovim naporima da se poboljša snabdevanje električnom energijom “. On kaže da se ovim projektom dopunjuje projekat za tehničku podršku u proizvodnji struje korišćenjem lignita koji se sprovodi sredstvima Svetske banke tako što se ojačava finansijska stabilnost KEK-a.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018