Vesti

Policija i meštani demantuju da je Babin Most blokiran

Pres centar Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici je javio da su pripadnici Kosovske policijske službe (KPS), posle ubistva pripadnika KPS-a jutros oko 3 sata i 30 minuta, blokirali srpsko selo Babin Most u opštini Obilić, nakon čega je usledio pretres kuća i višečasovno maltretiranje Srba. Međutim predstavnik sela Momir Ristić u izjavi za KIM radio demantovao je ovu vest i kazao da pripadnici KPS-a nisu blokirali selo. _Nisu blokirali selo, oni su blokirali put na izlazu iz sela zbog toga što se desilo neko ubistvo. Put je bio blokiran, tako da nije bilo moguće da se kolima tu prođe, ali u selo nisu ulazili i nikome nisu pravili probleme, kazao je Ristić. Ristić smatra da ovakve izjave mogu samo loše uticati na život preostalog srpskog stanovnistva u Babinom Mostu. Portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani takođe je kazao da je policija jutros blokirala samo deonicu puta na kojoj je ubijen policajac KPS-a Avni Kosumi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017