Vesti

Na Kosovu dva ubistva

Na putu Priština - Kosovska Mitrovica, na deonici između sela Babin Most i Stanovce, jutros oko 01:30 ubijen je policajac Avni Kosumi, potvrdio je KIM radiju portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani. “Kosumi [41] je pogođen metkom ispaljenim na civilno vozilo, koje je bilo u pokretu. Povređeni policajac je prebačen u bolnicu u Vučitrnu, gde je konstatovana njegova smrt, ” kazao je Eljšani. U automobilu na koji je pucano bio je vozač i trojica službenika kosovske policije. Policajci su bili na putu za Vučitrn, vraćajući se sa posla. Istraga je u toku. Eljšani je kazao da se i juče oko podne dogodio incident u selu Ramovce u opštini Đakovica, kada je u oružanom obračunu poginuo jedan 27-godišnji Albanac, dok su dvojica povređena. “Povređeni Albanci smešteni su u prištinsku bolnicu. Jedan od povređenih ima 22, a drugi 51 godinu. ” On je dodao da je četvrta osoba koja je bila umešana u ovaj oružani obračun uhapšena, da je stara 25 godina i da motivi za ovaj incident za sada nisu poznati.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018