Vesti

Na Kosovu dva ubistva

Na putu Priština - Kosovska Mitrovica, na deonici između sela Babin Most i Stanovce, jutros oko 01:30 ubijen je policajac Avni Kosumi, potvrdio je KIM radiju portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani. “Kosumi [41] je pogođen metkom ispaljenim na civilno vozilo, koje je bilo u pokretu. Povređeni policajac je prebačen u bolnicu u Vučitrnu, gde je konstatovana njegova smrt, ” kazao je Eljšani. U automobilu na koji je pucano bio je vozač i trojica službenika kosovske policije. Policajci su bili na putu za Vučitrn, vraćajući se sa posla. Istraga je u toku. Eljšani je kazao da se i juče oko podne dogodio incident u selu Ramovce u opštini Đakovica, kada je u oružanom obračunu poginuo jedan 27-godišnji Albanac, dok su dvojica povređena. “Povređeni Albanci smešteni su u prištinsku bolnicu. Jedan od povređenih ima 22, a drugi 51 godinu. ” On je dodao da je četvrta osoba koja je bila umešana u ovaj oružani obračun uhapšena, da je stara 25 godina i da motivi za ovaj incident za sada nisu poznati.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017