Vesti

Novogodišnja noć na centralnom Kosovu

Većina Srba sa centralnog Kosova Novu godinu je dočekala u krugu porodice, a ima i onih koji su noćas slavili u restoranima i kafićima. Do sada nezabeležena pucnjava iz vatrenog oružja čula se u ponoć na prelazu iz stare u novu godinu. Portparol KPS policije Veton Eljšani u izjavi za KIM radio je kazao da je u prošloj noći bilo dosta pucnjave, ali da nije bilo incidenata. “U toku novogodišnje noći bilo je nekoliko nesrećnih slučajeva u kojima su dva lica lakše povređena od vatrenog oružja, i nekoliko dece koja su povređena od petardi, ” kazao je Eljšani. Pored najlepših želja u nastupajućoj godini, da Kosovo ostane u sastavu Srbije, građanima Kosova poželeo je i načelnik kosovskog okruga Srđan Vasić. “Osim sreće, zdravlja i veselja, građanima Kosova i Metohije poželeo bih i da bitku za Kosovo konačno privedu kraju i da u budućim pregovorima o statusu, Kosovo bude definisano kao sastavni deo Srbije. Mislim da je to najvažnije za nas, sve ostale probleme, rešavaćemo kao i do sada ”, kazao je Vasić. Najlepše želje vezane za Novu 2007. razmenjivaće se sve do sredine januara kada nas očekuje proslava srpske Nove godine. Iz ginekološke klinike “Majka devet Jugovića” potvrđeno nam je da je prva beba u Novoj godini rođena jutros u osam časova, u pitanju je devojčica.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017