Vesti

U najluđoj noći biće dovoljno struje za stanovnike Kosova

Pripreme za novogodišnju noć privode se kraju. Ovdašnji Srbi će novu 2007. godinu uglavnom dočekati u krugu svoje porodice. Postoje i oni koji će malo više novca izdvojiti za doček u nekom restoranu ili kafiću. Poslednji dan u ovoj godini protiče bez incidenata, a iz KPS-a ne očekuju nikave probleme ni u toku noći. Ipak na ulicama su primećene pojačane snage bezbednosti. “Možete da vidite više patrola na ulicama, policiju na ulazu i izlazu iz gradova. Malo smo pojačali mere bezbednosti za svaki slučaj ali ne mislimo da će doći do ozbiljnijih incidenata”, potvrdio je portparol KPS- Veton Eljšani, za KIM radio. Iz Kosovske energetske korporacije poručuju da će u najluđoj noći biti dovoljno struje. Izvršni direktor KEK-a Paljok Beriša rekao je KIM radiju da noćas neće biti isljučenja električne energije, osim ako ne dođe do velike potrošnje. “ S obzirom na to da je velika potrošnja i da naša postrojenja rade pod velikim opterećenjem, proizvodnja struje je oko 760 KW. To je istoriski rekord na Kosovu. Ja mislim da ne bi trebalo da bude problema sa snabdevanjem i tako će biti i drugog i trećeg januara. Mislim da nećemo biti prinuđeni da iskljućujemo el. energiju, osim ukoliko ne bude opasnosti po naša postrojenja”, kaže Beriša. Građani Kosovskog Pomoravlja, zbog niskog kućnog budžeta, novogodišnju noć provešće u krugu svoje porodice. Što se tiče električne energije u protekla dva dana u Kosovskom Pomoravlju je bilo struje. Na centralnom Kosovu ove godine neće biti organizovanog dočeka,Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018