Vesti

KPS i KFOR zaplenili u Glogovcu nelegalno oružje. Uhapšene tri osobe

Pripadnici Kosovske policijske službe zaplenili su sinoć, u saradnji sa KFOR-om, veću količinu oružja i municije u opštini Glogovac i uhapsili tri osobe, potvrdio je KIM radiju portparol KPS policije Veton Eljšani. Oružje je pronađeno u kući jednog od uhapšenih kao i u vozilu koje se nalazilo u neposrednoj blizini. Uviđaj je, po njegovim rečima, trajao do jutros u 2 sata. Eljšani nije mogao da navede o kakvoj vrsti oružja se radi, rekavši, samo da je, između ostalog, pronađena velika količina eksplozivnih naprava. Kako su preneli albanski mediji u Prištini, u toj akciji policije uhapšen je savetnik u Ministarstvu rada Kosova a dvojica od uhapšenih su članovi Alijanse za budućnost Kosova. Među njima su predsednik Alijanse u Glogovcu Naim Abazaj, kao i Murselj Biljali i Skender Habibi. Portparol KPS-a Veton Eljšani nije mogao da navede nacionalnost i imena optuženih. On je samo potvrdio da su dve uhapšene osobe iz opštine Glogovac a jedna iz Kosovske Vitine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017