Vesti

Škola novinarstva Gračanica 2006.

Danas je u Gračanici završen seminar posvećen obuci mladih novinara. Ova škola koja je trajala 6 meseci pod nazivom škola novinarstva Gračanica 2006. zvanično je završila prvu godinu. Projekat koji su najviše podržali kompanija Kosmos iz Lazarevca i Večernje Novosti, čiji je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik Manojlo Vukotić danas održao završno predavanje. Škola novinarstva nastavlja da radi i 2007. godine. Jedan od organizatora Predrag Lazić smatra da je ovo izuzetno važno za razvoj i obrazovanje mladih ljudi na centralnom Kosovu. “Škola novinarstva Gračanica 2006. jeste jedna kreativna radionica. Početkom januara ove godine održana su prva predavanja u teškim okolnostima i uslovima. U Domu kulture bez grejanja i struje uspeli smo da upišemo 75 polaznika, od toga 50 učenika osnovnih i 25 učenika srednjih škola, studenata i drugih žitelja iz centralnog dela Kosova”, kaže Lazić. Polaznici kursa su vrlo zadovoljni nastavom, a prema onome kako govore, neki od njih već sada mogu početi rad u medijima. “Naučili smo da je baviti se novinarstvom jedan ozbiljan i odgovoran posao, koji iziskuje mnogo snage i strpljenja, gde mora postojati unutrašnja motivacija i želja da se neko bavi novinarstvom”, rekla je jedan od polaznika škole novinarstva Marija Perić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017