Vesti

Škola novinarstva Gračanica 2006.

Danas je u Gračanici završen seminar posvećen obuci mladih novinara. Ova škola koja je trajala 6 meseci pod nazivom škola novinarstva Gračanica 2006. zvanično je završila prvu godinu. Projekat koji su najviše podržali kompanija Kosmos iz Lazarevca i Večernje Novosti, čiji je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik Manojlo Vukotić danas održao završno predavanje. Škola novinarstva nastavlja da radi i 2007. godine. Jedan od organizatora Predrag Lazić smatra da je ovo izuzetno važno za razvoj i obrazovanje mladih ljudi na centralnom Kosovu. “Škola novinarstva Gračanica 2006. jeste jedna kreativna radionica. Početkom januara ove godine održana su prva predavanja u teškim okolnostima i uslovima. U Domu kulture bez grejanja i struje uspeli smo da upišemo 75 polaznika, od toga 50 učenika osnovnih i 25 učenika srednjih škola, studenata i drugih žitelja iz centralnog dela Kosova”, kaže Lazić. Polaznici kursa su vrlo zadovoljni nastavom, a prema onome kako govore, neki od njih već sada mogu početi rad u medijima. “Naučili smo da je baviti se novinarstvom jedan ozbiljan i odgovoran posao, koji iziskuje mnogo snage i strpljenja, gde mora postojati unutrašnja motivacija i želja da se neko bavi novinarstvom”, rekla je jedan od polaznika škole novinarstva Marija Perić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018