Vesti

Uhapšene dve osobe zbog kamenovanja autobusa kod Štrpca

Pripadnici Kosovske policijske službe uhapsili su kod Kačanika dvojicu osumnjičenih za kamenovanje autobusa koji je prevozio putnike na relaciji Beograd - Štrpce kod mesta Doganić prošle nedelje, potvrdio je portparol UNMIK policije Tomas Li. Li je danas na konferenciji za novinare u Prištini osudio ekploziju na železničkoj pruzi Lešak - Kosovo Polje koja se dogodila samo dan ranije. “UNMIK policija oštro osuđuje eksploziju na železničkoj pruzi kod Vučitrna jer je to veoma važna transportna veza na Kosovu i Metohiji. To što se dogodilo nema nikakve svrhe. Ne mogu da kažem ništa o vrsti eksploziva i detonatora koji su korišćeni, intenzivna istraga je u toku i nadam se da će uskoro nešto više moći da kažem o ovom slučaju“. Na pitanje novinara, kako UNMIK policija klasira ovaj napad, Li je rekao da je to samo krivicno delo. “Suviše je rano davati bilo kakve pretpostavke kakav bi motiv mogao da bude”, kaže Li. U eksploziji koja je dogodila u petak veče nije bilo povređenih, ali je znatno oštećena železnička pruga u dužini od tri do pet metara. Razorna eksplozija se dogodila samo nekoliko minuta pre nego što je tom deonicom trebao da prođe voz u kome se nalazilo nekoliko desetina putnika.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018